Що таке лактулоза

Діюча речовина Прелаксану – лактулоза. У лікуванні запорів використовується вже понад 40 років. За цей час лактулоза була добре вивчена і є ідеальним проносним засобом, що істотно відрізняється від традиційних препаратів своєю безпекою і ефективністю при звільненні від запорів. Лактулозу було відкрито австрійським педіатром Петуелі в 1948 році. З'ясовуючи причину дисбактеріозу у дітей, що вигодовуються штучним харчуванням, він виділив зі складу жіночого молока речовину, яка активізувала зростання захисної мікрофлори кишечника (біфідо- та лактобактерій) і назвав його лактулозою.

Дослідження показали, що при вигодовуванні дитини дитячими сумішами (молоком) з додаванням 2% лактулози показник біфідобактерій зростав до 90%.

При включенні лактулози до молочних продуктів для дорослих кількість біфідобактерій та лактобацил збільшувалася з 7,5 до 57%, а кількість кишкової палички була знижена у 100 разів!

Лактулоза - це синтетичний дисахарид, який виготовляється з молочної сироватки.
В організмі людини немає ферментів, які б здатні гідролізувати його.

У цьому весь секрет лактулози, що ця речовина проходить шлунково-кишковий тракт і досягає товстої кишки без змін, на відміну від звичайних цукрів.

Потрапляючи в товсту кишку, лактулоза служить харчовим матеріалом для росту та розвитку біфідо- та лактобактерій – корисних мікроорганізмів для нашого здоров'я.
Лактулоза має помірний осмотичний (і відповідно проносний) ефект. Під впливом ферментів бактерій вона розпадається на низькомолекулярні кислоти. В результаті підвищується осмотичний тиск, збільшується приплив рідини в кишку і, отже, збільшується об'єм калу, його консистенція стає рихлішою і полегшується випорожнення кишечника.

Унікальність цього вуглеводу в тому, що він, на відміну від інших цукрів, не підтримує зростання шкідливих бактерій, що є основною причиною карієсу зубів. Калорійність лактулози мінімальна.

У дитячому віці лактулоза продукується у невеликих кількостях самим організмом. З віком зменшується кількісний вміст біфідобактерій у товстій кишці, де починають переважати патогенні бактерії.

На думку Мечникова зростання гнильної флори є основною причиною старіння. Тому лактулоза - незамінний засіб для людей похилого віку
У світі це єдина речовина, за допомогою якої лікують печінкову енцефалопатію.

Так як лактулоза не має токсичної дії, то даний препарат є одним з найбезпечніших проносних і придатний для тривалого застосування.

Властивості лактулози:
• стимулює зростання корисної мікрофлори
• пригнічує діяльність патогенних бактерій
• забезпечують захист від кишкової інфекції
• скорочує навантаження на печінку
• активізує локальний імунітет
• стимулюють синтез вітамінів
• оберігає від утворення каменів у печінці
• скорочує надходження до крові нейротоксинів
• сприяють засвоєнню мінералів
• активізують функції кишківника

1 Коментар
  • Людмила
    27/01/2020 на 09:15

    Хочу подякувати укринського виробника, за можливість купити дієвий та якісний засіб від запору за доступною ціною. Прелаксан - СУПЕРзасіб від запору!

Залишити коментар

ukUkrainian